Våre tips
Tips eller FAQ som det også kalles
Det kan være mange problem som dukker opp i det elektriske anlegget, vi har her prøvd å liste opp noen av de mest vanlige spørsmålene/problemene. Har du andre spørsmål kan du sende inne det inn til oss, eller ta kontakt på telefon.
Her kommer noen av forslaga våre:
Sikring/automatsikring/jordfeilautomaten slår ut:
Start med å prøve å legge den inn igjen/skifte sikringen.
Hvis dette ikke nytter, prøv å slå av/trekke ut så mye belastning som mulig på kursen og prøv igjen. Hvis dette heller ikke nytter - ring oss for hjelp. Hvis det hjalp å slå av/trekke ut belastning legges så disse inn igjen en for en, for å se hva det er som løser ut sikringen.
Hvis dere har «gamle skrusikringer» anbefaler vi uansett å skifte disse ut med jordfeilautomater, klikk her for å se vårt gode tilbud på en komplett renovering av tavla.
Jordfeilbryteren slår ut:
Det finnes mange forskjellig typer av dimmere som benytter forskjellig teknikk for å dimme lyset. Hvis en dimmer slutter å fungere, gjør følgende:
- Skru av kursen som går til rommet
- Ta av lokket på dimmeren
- Sjekk om det er montert en sikring på dimmeren
- Hvis smeltetråden inne i glass-sikringen er røket, sjekk Ampere størrelsen på sikringen og kjøp ny tilsvarende sikring
- Skift sikringen og sett på lokket
- Sett på strømmen igjen
Hvis problemet med dimmeren vedvarer, ta kontakt med oss.
Hvis du skal bytte ut en lampe som er styrt av en dimmer. Sjekk at dimmeren som skal dimme lampen kan brukes med lampen du kjøper.
- For å finne ut hvilken type dimmer du har:
- Slå av sikringen som går til rommet
- Ta av lokket på dimmeren
- Skriv ned navnet på dimmeren, (for eksempel "ELKO 315 GLE")
- Sett på lokket og skru på strømmen.
- Ta med navnet på dimmeren og bruksanvisningen på dimmeren til butikken hvor du skal kjøpe lampen.
Hvis feil lampe monteres på en dimmer, kan både dimmeren og lampen ødelegges eller annen skade eller fare kan oppstå.
Panelovnen virker ikke lenger
De fleste moderne panelovner har en overopphetningstermostat som skal være med på å beskytte mot brann. Hvis ovnen har vært tildekt kan denne ha løst ut. En del moderne ovner med elektronisk termostat krever at du tar av strømmen et par minutter før du får resett den etter en slik hendelse.
Innfelt belysning
Når du har innfelt belysning er det svært viktig å kjøpe riktig type lyskilde (lyspære). Hvis en lyskilde er defekt, ta ut lyskilden og noter ned wattstyrken og spenningen på lyskilden og kjøp tilsvarende lyskilde. Kjøp lyskilder hvor varmen sendes ut av lyskilden, ikke opp. Dette er merket på esken til lyspæren.
Husk alltid å lese bruksanvisningen som følger med den innfelte belysningen.
Ved bruk av feil lyskilde kan utstyr ødelegges og fare kan oppstå, dette gjelder også ved bytte til LED lyskilder.
Det er ikke tillat for privatpersoner å gjøre endringer eller legge opp ny innfelt belysning. Ta kontakt med oss for mer informasjon om innfelt belysning.