Hus installasjoner

Vi har bred erfaring fra både prosjektering og installering i forskjellige typer boliger.

Vi har prosjektert mange hundre leiligheter og husinstallasjoner. Vi bruker utstyr fra kjente leverandører som Elko, Micro Matic og Glamox for å nevne noen. Videre kan vi levere et stort utvalg av belysning fra f.eks. IFØ. Vi leverer selvsagt styringssystemer til boliger også, det være seg trådløse eller BUS systemer.

Vi leverer også styringssystemer for varme, som ofte kan gi mye større inntjening for deg som kunde enn et varmepumpeanlegg gir. Vi er også utdannet for varmepumpeleveranser, men leverer i de fleste tilfeller heller et styringssystem til vanlige varmeovner eller varmekabel da dette som regel gir en bedre TCO (total cost of ownership).

Spør oss gjerne om ENØK råd eller ta kontakt om du trenger husinstallasjoner.

Vi har et eget samarbeide med Elko Boligpartner, klikk her for mer inspirasjon.

Her ser dere eksempel på innfelt belysning i et baderomstak, der er også innfelt høytalere med innebygget FM-radio i. Kun fjernkontrollen er synlig utenom...fint med litt hjelp hvis ikke du liker å synge i dusjen :-)

Speilbelysning

Speilet kan gjerne "flises inn" mellom flisene, da kan det være lurt å tenke litt alternativt vedrørende belysningen også. Her er der benyttet påveggbelysning på siden av speilet. Dette gjør at lyset faller "mykere" i ansiktet og du slipper skygger under nesen og fra pannen.

Lyset i dette badet har vi lagt opp slik at det går sakte på i det du kommer inn på badet, dette gir en ekslusiv følelse av at tingene er gjennomtenkt. Denne styringen som her er brukt kan også programmeres til å gi et lite grunnlys i bestemte perioder av døgnet, og kan også stilles inn til å ikke tenne lyset hvis der er lyst nok uten.

Det er stort sett bare fantasien som setter begrensningene, så har du et ønske er det bare å ta kontakt. I de aller fleste tilfellene er det løselig både i nye og gamle anlegg.

LED belysning

Foreløpig er der desverre veldig varierende kvalitet på denne typen belysning, vi har imidlertid funnet en del utstyr som vi kan gå god for. Det vi uansett kan gjøre er å forberede installasjonen på slik belysning, for der er ingen tvil om at dette er en kommende teknologi. Vi har hatt en del anlegg foreløpig, og her ser dere en alternativ måte å bruke LED-teknologien på. Her er brukt såkalte RGB-LED strip under trappenesene i trappa på et hus vi nylig installerte i. Vi kan da ved hjelp av fjernkontroll skifte farge på lyset, samt justere styrken opp og ned. Denne måten å belyse en trapp på gjør den veldig trygg å gå i, da lyset markerer trinna, samt belyset dem helt skyggefritt.

Dette er en litt ekstrem utnyttelse av teknologien som er svært arbeidskrevende, men det viser eksempel på hva som er mulig!

Håndkletørker blir ofte glemt....det er deilig å komme til varme og tørre håndkle om morgenen!

Her er en mer vanlig belysningløsning med innfelte spot i taket på et lite bad/wc.

Her ser dere trappa med 3 forskjellige innstillinger på fargen, ikke godt å si at det er samme trapp.

Du trenger ikke nødvendigvis ha termostatene stående ute i anlegget, da dette ofte fører til unødvendig mye skruing opp og ned. Her ser du termostatene samlet i tavla/sikringsskapet vekke fra "klåfingrete unger" :-)